The Ordinary Retinal 0,2% emulsion

Säg hej till retinolens starkare storasyster – retinal.

Profilbild för Matilda
,

Detta inlägg innehåller reklamlänkar. Det betyder att jag tjänar en liten procent om du väljer att handla via mina länkar. Länkarna påverkar inte innehållet på glossigt.se. Alla reklamlänkar är makerade med en asterisk*.

Retinal, en kraftfull form av vitamin A, har blivit en nyckelingrediens inom hudvård tack vare dess förmåga att effektivt motverka ålderstecken och förbättra hudens struktur. Genom att stimulera cellförnyelse och kollagenproduktion hjälper retinal till att minska fina linjer, rynkor och hyperpigmentering. Dessutom har retinal antimikrobiella egenskaper som kan bidra till att bekämpa akne.

Låt mig presentera nya Retinal 0,2% Emulsion, från The Ordinary

The Ordinary Retinal 0,2% emulsion

The Ordinary Retinal 0,2% Emulsion är en lätt emulsion som erbjuder en hög koncentration av retinaldehyd (även mer känd som Retinal), en välstuderad retinoid som hjälper till att minska synligheten av fina linjer, rynkor och ojämn hudton samtidigt som huden får lyster och verkar fylligare och fastare.

The Ordinary utlovar att denna speciella formulering markant förbättrar utseendet på rynkor och kråksparkar redan efter 6 veckor och förbättrar utseendet av ojämn hudstruktur och ton efter 2 veckor. Låter det för bra för att vara sant? Kanske. Jag ska i alla fall testa och utvärdera resultatet.

Det som skiljer formuleringen av Retinal 0,2% Emulsion från befintliga alternativ från The Ordinary är tillägget av en syntetisk form av avenantramid, en fördelaktig komponent som finns i havre som hjälper mot obehag och torrhet i huden.

Retinal 0,2% Emulsion en behandling som endast ska användas på natten, vilket innebär att alla fördelar med produkten sker medan du sover. Det rekommenderas också att använda solskydd dagligen när du använder en retinoid eftersom det kan göra huden mer känslig för UV-exponering.

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du använder retinoider, till exempel hudens nuvarande tillstånd, känslighet och din huds tolerans mot retinoider. Om du är en oerfaren användare av retinoider rekommenderar The Ordinary att du börjar med deras Retinol 0,2 % in Squalane. När din hud har utvecklat tolerans, kan den anpassa sig till högre styrkor. Att bygga upp hudtolerans hjälper till att undvika att framkalla hudirritation.

The Ordinary Retinal 0,2% Emulsion är i stort sett slutsåld överallt, MEN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR HÄR!*

Det är alltid viktigt att notera att användningen av retinoider (som retinol och retinaldehyd) kan leda till hudirritation och obehag för vissa individer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer