Så får du din foundation att hålla hela dagen

3 sätt att få din foundation att hålla hela dagen

Profilbild för Matilda
,

Förbered huden!

Om du upplever att din foundation inte håller är det inte alltid på grund av att du har en dålig foundation. Ofta är det vad som är under din foundation som avgör hållbarheten. 

Att använda en primer under din bas kan vara avgörande när det kommer till att få din foundation att hålla hela dagen. 

Du vill hålla huden återfuktad så att din foundation får möjlighet att se så bra ut som möjligt. Men se upp med att använda för mycket primer, då kommer din foundation bara glida omkring.

The setting spray sandwich method! 

Den här metoden går ut på att du använder setting spray före OCH efter foundation. 

Detta skapar en barriär mellan din hud och din makeup och gör det mycket svårare för olja att ta sig igenom och förstöra eller flytta runt din foundation. 

TIPS: Precis som att du kan blanda lite primer med din flytande foundation för att få ett hållbart resultat kan du också spreja setting spray i din foundation och blanda på handryggen. På detta sätt blandar du en ”long wear” formula med din makeup och fixerar den på samma gång. 

Pressa in ditt puder!

Applicera ditt puder med en puff. Det blir ett finare resultat och håller bättre genom att du pressar in pudret i huden istället för att bara löst svepa runt pudret med en borste.

Testa något (eller alla) av tipsen nästa gång du använder foundation och berätta gärna hur det gick i kommentarerna.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer