Så här har du aldrig använt en sheet mask förut

Profilbild för Matilda
, ,

En sheet mask är en typ av ansiktsmask som är tillverkad av en tunn, genomskinlig tyg- eller fiberduk. Denna duk är förbehandlad med en koncentrerad mängd av olika hudvårdsingredienser, såsom fuktgivande ämnen, vitaminer, antioxidanter och andra aktiva ämnen.

De flesta av oss har säkert använt en sheet mask någon gång, men har du testat en sheet mask för händerna tidigare?

En av de främsta fördelarna med sheet masks är deras förmåga att tillföra fukt till huden. Den tunna duken fungerar som ett förseglat lager som hjälper till att förhindra att fukt avdunstar från huden, vilket gör att de fuktgivande ingredienserna kan absorberas mer effektivt.

En annan fördel med sheet masks är att de är enkla att använda. Du behöver bara öppna förpackningen, placera masken över ansiktet och låta den verka i den angivna tiden, vanligtvis mellan 10 och 30 minuter. Det krävs ingen sköljning efteråt, vilket gör det till en snabb och bekymmersfri behandling. Många uppskattar också den avkopplande och uppfriskande känslan av att använda en sheet mask. Det kan vara en chans att ta en paus från vardagens stress och ta hand om sig själv samtidigt som man får lite egentid.

  Nog pratat om sheet masks anpassade för huden i ansiktet. Jag har aldrig tidigare testat en sheet mask för händerna – förrän nu!

  Sheet masken jag har testat kommer från varumärket STAY Well, ett varumärke som erbjuder veganska produkter baserade på nyskapande material och ingredienser, skapade och producerade tillsammans med europeiska experter och koreanska hälso- och kosmetikatillverkare. Företaget erbjuder en massa olika sorters hudvårdsprodukter, men den jag har testat heter Radiance & Softening Hand Mask och är precis som det låter en mask för dina händer.

  STAY Well Radiance & Softening Hand Mask är ett par handskar som lugnar och ger näring åt dina trötta händer. Handskarnas design gör dem lätta att använda, de läcker inte och är faktiskt ganska bekväma på händerna, jag kunde greja med andra saker samtidigt som jag ha de på. Precis som en sheet mask för ansiktet är denna på händerna enkel att använda; tvätta händerna med varmt vatten sätt på handskarna och fäst dem med den medföljande klisterlappen på handleden (detta lyckades jag inte riktigt få bukt med, men det funkade alldeles utmärkt utan klisterlapparna). Efter 20-30 minuter är det klart och du behöver inte tvätta händerna efteråt.

  Handskarnas insida är täckt av en (hand)kräm som bland annat innehåller c-vitamin som ljusar upp och ger en klarare hud med mer lyster och olivolja som försiktigt mjukar upp grov hud och torra nagelband.

  Det första som slog mig efter behandlingen var att mina torra nagelband såg tusen gånger fräschare ut och händerna var mjukare än någonsin tidigare. Det här är definitivt någonting jag kommer fortsätta att unna mig, fantastiskt!

  Funderar på att testa en sheet mask för mina fötter nästa gång?!


  2 svar till ”Så här har du aldrig använt en sheet mask förut”

  1. Profilbild för Malin

   Åh, spännande 😍 Mina händer behöver verkligen lite extra kärlek nu!

   1. Profilbild för Matilda

    Ja, men då måste du testa 😍

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer