rebecca-stella-cleansing-balm

Rebecca Stella Beautys re-launch

Profilbild för Molkan
, ,

Sedan Lyko förvärvade Rebecca Stella Beauty 2022 så har det hänt grejer! Det har tisslats och tasslats, produkter har kommit och gått. I slutet av Mars lanserades nya RS Beauty, med eleganta förpackningar och moderna ingredienser.

Rebecca Stella Dion, 38, är kanske mest känd som programledare för Paradise Hotel, men har både bloggare, modell, nattklubbschef och artist på CVt. Idag bor hon i Los Angeles med sin man och deras son.

rebecca-stella-relaunch

Innan re-launchen bestod produktsortimentet av både smink, ansiktsvård och kroppsvård. Förpackningarna såg ganska billiga ut och produkterna kändes ganska irrelevanta. Varumärket fick också kritik för de icke-inkluderande nyanserna när de släppte concealers. Efter det hörde man inte så mycket om varumärket fram till uppköpet. Den mest omtyckta produkten var deras Peeling Mask samt deras läppennor. Efter re-launchen känns både förpackningar, ingredienser och typen av produkter roliga, fräscha och moderna.

Thicc N Jelly Cleanzing Balm*, 199 SEK

En gelé-till-olja rengöringsbalm som tar bort smink, solskydd, smuts, olja och orenheter och lämnar huden återfuktad och uppfriskad. Innehåller sheasmör och kameliaolja och Tillräckligt mild för att användas på ansikte, läppar och ögon samt ska passa alla hudtyper.

Man börjar med att massera in produkten på torr hud för att lösa upp makeup, formulan när man trycker ut produkten är väldigt fast. När man sedan tillsätter vatten omvandlas produkten till en olja.

Jag gillar att den tar bort allt typ av smink, t o m. vattenfast mascara. Men däremot lämnar den en oljig hinna på huden oavsett hur mycket vatten jag sköljer med, så jag måste följa upp med en annan gelrengöring för att få bort det. Men det är absolut en fin första-rengöring.

Lip Pout Lip Liner – Coco Chic*, 129 SEK

Mjuka och lättapplicerade läppennor i fyra nyanser. Bare Bae som är en ljusrosa nyans, Icy Rose är en kall rosa nyans, Coco chic är en neutral medelmörk nyans samt Truffle Twist är en neutral mörkare brun nyans.

Jag har testat Coco chic som är en jättefin neutral, inte för mörk, inte för ljus nyans. Jättesvårt att förklara. Jag har verkligen försökt att få swatchbilden så nära verkligheten som möjligt, men på bilden tycker jag att den ser lite för rostbrun/orange ut. Den är mer neutral.

Personligen gillar jag en läppenna som är mjukare i konsistensen då det är enklare att applicera, hellre det än hård. Men nackdelen med en mjuk penna är att den kommer att ta slut snabbare. Jag gillar i alla fall den här nyansen jättemycket. Den känns lite som MLBB (My Lips But Better).

Hudvårdsserien består av ganska få, enkla produkter med förklarande namn så att man förstår vad de gör och vem de är till för. Två rengöringar, en i balm-form (som nämnd ovan), ett rengöringsskum, en toner, den omtyckta peelingmasken, en återfuktande ansiktskräm, ett lystergivande serum samt en olja.

Jag kände lite på produkterna på jobbet och jag tyckte både att Face Fuel Hydrating Toner* som innehåller bl a. hyaluronsyra och kombucha, Lit Up Serum* med hyaluronsyra och niacinamid samt Hydro Bomb Face Cream* med hyaluronsyra och vitamin E känns väldigt trevliga.

Tonern är ganska tjock i konsistensen, men sjunker lätt in i huden. Serumet är väldigt fint med lite lyster och känns återfuktande. Samma med den återfuktande krämen som jag kanske mest blev impad av vid första test.

Förutom läppennorna lanserades också samtidigt Glow Pro Primer* som är en lystergivande primer också kändes också väldigt trevlig. Det första jag la märke till var att den var väldigt lik Lykos egna Glowprimer. Det skulle inte förvåna mig om det är ungefär samma och några kronor dyrare.


Sammanfattningsvis tycker jag att re-launchen känns fin, än om väldigt nischad. Hade jag inte jobbat där jag jobbar hade jag nog inte ens sneglat åt produkterna. Jag vet för lite om både Rebecca och har aldrig följt henne. Med det sagt så känns produkterna välarbetade och som jag skrev tidigare, moderna och enkla att ta till sig. Själv jublar jag åt de fina och stilsäkra förpackningarna.

Har du testat något från Rebecca Stella Beauty?


2 svar till ”Rebecca Stella Beautys re-launch”

  1. Profilbild för Matilda

    Spännande!
    Jag får lite ”Hickap-vibbar” av hudvården.

    1. Profilbild för Malin

      Ja, kanske. Väldigt liksom avskalat och som är instagramvänliga? ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer