Revolutionerande hudvård från EIE Skincare

Profilbild för Matilda
, ,

En första titt på Sveriges nyaste hudvårdsmärke

Håll i hatten, ett nytt varumärke äntrar den svenska hudvårdsscenen med en ingrediens som sägs spela en avgörande roll för vår hälsa och åldrande; Klotho peptide.

Namnet Klotho kommer från grekisk mytologi där Klotho (den spinnande) var en av de tre ödesgudinnorna som som hade till uppgift att spinna livets tråd.

I dagarna lanserades ett helt nytt hudvårdsmärke, EIE Skincare; ett varumärke som kommer från och görs i Sverige. Produkterna är både veganska och cruelty free och ska passa alla hudtyper.

Det som utmärker varumärket och gör att det känns nytt och spännande är ingrediensen som kallas Klotho-peptid som har antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper. Peptiden upptäcktes i Japan så sent som 1997 och studier visar att en ökning av Klotho-nivåer i kroppen kan förlänga livslängden och förbättra olika hälsoresultat. Tack vare den här vetskapen gör det Klotho-peptiden till en lovande ingrediens i behandlingar som syftar till att behandla åldersrelaterade sjukdomar och och främja hälsosamt åldrande.

Sammanfattning av Klotho-peptiden i 4 punkter!

 • Klotho har kopplats till förbättrade kollagenproduktion, ett protein som ansvarar för hudens elasticitet. Genom att främja kollagensyntesen kan Klotho bidra till en fastare hud.
 • Den hjälper till att skydda hudens celler från oxidativ stress och skador, vilket kan resultera i en mer ungdomlig hud.
 • Klotho reglerar vattenbalansen i huden och hjälper till att hålla huden återfuktad.
 • Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper (och förbättrad sårläkning) lugnar den irriterad hud och eventuell rodnad

Varumärket har hittills lanserat två produkter; Klotho Peptide Serum och Klotho Face Cream.

EIE Skincare Klotho Peptide Serum, 1495 kr/30 ml.

Förutom Klotho-peptiden innehåller serumet också hyaluronsyra, vitamin A, ceramider och skvalan för att ge huden en riktig fuktboost. Det doftfria serumet känns lätt på huden och absorberas snabbt. Huden känns verkligen återfuktad och härlig.

EIE Skincare Klotho Face Cream, 895 kr/50 ml.

Förutom den uppenbara Klotho-peptiden innehåller ansiktskrämen hyaluronsyra, ceramider och skvalan. Precis som serumet är ansiktskrämen helt doftfri och återfuktar huden.

Huruvida produkterna är värda sitt höga pris eller inte kan jag inte uttala mig om än, jag ska ge produkterna några månader och återkomma med min slutliga recension senare, men i skrivande stund är jag otroligt pepp och nyfiken på vad de här två dyrgriparna kan åstadkomma.

Vad tycker du som läser? Blir du nyfiken eller avskräcker det höga priset dig?

Kommentera vetja!


4 svar till ”Revolutionerande hudvård från EIE Skincare”

 1. Profilbild för Malin

  Testade den för första gången igårkväll. Väldigt trevliga ☺️☺️

  1. Profilbild för Matilda

   Eller hur?! De känns väldigt lovande, men jag kan inte riktigt uttala mig om resultatet ännu.
   Uppdatering kommer!

 2. Profilbild för Kristin Johansson

  Otroligt nyfiken! Kommer nog vänta in lite recensioner innan jag köper själv dock med tanke på de höga priserna.

  1. Profilbild för Matilda

   Ja, det förstår jag. Det är ganska saftiga priser och mycket pengar att slänga i sjön om man inte skulle gilla produkterna.
   De känns otroligt härliga, men jag kan inte riktigt uttala mig om resultatet ännu. Lovar att uppdatera längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer