En djupdykning i mina senaste (rouge)inköp

Profilbild för Matilda
,

Detta inlägg innehåller reklamlänkar. Det betyder att jag tjänar en liten procent om du väljer att handla via mina länkar. Länkarna påverkar inte innehållet på glossigt.se. Alla reklamlänkar är makerade med en asterisk*.

Ni som lyssnar på podden eller följer mig och/eller Glossigt på instagram vet att jag och min poddkollega Malin varit i Stockholm på ”konferens” och att det inhandlades en hel del beauty. I detta blogginlägg delar jag med mig av mina senaste skönhetsköp. Låt dig inspireras av mina senaste favoriter och upptäck de produkter som har blivit en del av min dagliga rutin.

Det fanns två saker jag redan innan jag åkte bestämt mig för att jag inte under några omständigheter fick köpa; foundation och kindprodukter.

Inte köpa fler foundations, jag har redan alldeles för många för att hinna använda alla. Undantaget var en foundation från Haus Labs* som jag trots förbudet fick lov att köpa. Tro mig när jag säger att jag blev överförtjust när jag hittade en perfekt matchande nyans av Triclone Skin Tech Foundation*. Tro mig också när jag säger att jag blev förtvivlad när jag insåg att just den bleka, tråkiga nyans jag skulle ha var slutsåld.

Det var här någonstans allt spårade ut!

När saker och ting inte blir som jag planerat tenderar jag att släppa all rim och reson och handla impulsivt och aggressivt.

Trots förbudet att köpa fler produkter till kinderna var det just det jag gjorde – 7 stycken! Men man ska inte ångra ett (eller sju) köp som gjort en riktigt glad. Och gissa om jag är glad över alla dessa härliga godbitar?!

Jag älskar att spatsera runt inne bland alla minisar på Sephora. Älskar hela konceptet med samma produkt i olika storlekar. Minisar är inte bara bra att ha med på resande fot eftersom de tar så lite plats, det är också ett fantastiskt sätt att slippa köpa grisen i säcken. Med en miniversion av originalet kan man testa innan man bestämmer sig för om man vill lägga sina slantar på den större och betydligt dyrare varianten. Det är dessutom ett jättebra alternativ med minisar för en sådan som jag som aldrig hinner göra slut på en enda produkt innan de blir för gamla.

Jag gick loss bland minisar från Rare Beauty*, vars flytande rouge jag älskar men aldrig lyckas göra slut på. Soft Pinch Blush* är ett flytande rouge i miniformat som är lätt i sin formula, håller hela dagen, och enkel att tona ut. Jag köpte färgerna Happy* och Hope*. Två stycken av Rare Beauty Positive Light Highlighter* i färgerna Enchant* och Enlighten* slank också ner i shoppingkorgen. Rare Beauty* har precis lanserat Soft Pinch Luminous Powder Blush* och jag har tjatat hål i huvudet på alla som vill (och inte vill) lyssna om hur gärna jag vill ha ett sånt i färgen Happy*, trots att dessa lystriga rouge inte finns i miniformat (ännu) var jag tvungen att köpa ett. Lite sådär i förbifarten slängde jag ner ett nytt rouge (mini förstås) från Nars i kultklassiska färgen Orgasm eftersom jag råkat tappa mitt gamla i golvet.

Nästa stopp NK*, fastnade direkt innanför dörren hos CAIA* och världens gulligaste tjej. Vilken service, otroligt bra! Hur det slutade? Jag köpte tre foundations* och en borste*! Vad kan jag säga till mitt försvar? Jag är en sucker för när folk är snälla mot mig, då köper jag rubbet. Förutom snälla människor är jag en sucker för att unna mig lite extra lyx i vardagen, som till exempel en Dior Forever Glow Maximizer Longwear Liquid Highlighter* i färgen Pink* – ett nästintill livsviktigt köp!

Vad kan vi då dra för slutsats så här sju rouge och tre foundations senare?

Det blir aldrig som man tänkt sig och ibland är det alldeles nödvändigt att unna sig något alldeles onödigt.


2 svar till ”En djupdykning i mina senaste (rouge)inköp”

 1. Profilbild för Annica

  Ha ha, man kan inte ha för många beautyprodukter och jag blev väldigt sugen på Rare Powder Blush nu. Använder ett gammalt Bare Minerals rouge som är väldigt drygt men jag har hunnit tröttna på nyansen. Testade Rose Inc krämrouge ett tag och gillade färgen och känslan men tyckte den försvann typ 1 h efter applicering. Har du testat Rose Inc?

  1. Profilbild för Matilda

   Haha, säg det till min man! Han tycker definitivt att jag har för många beautyprodukter.
   Jag har inte testat krämrougen från Rose Inc så jag kan inte riktigt utrycka mig om hur de är, men om du vill att ditt krämrouge ska hålla bättre kan det vara en god idé att applicera ett puderrouge ovanpå för att få bättre hållbarhet ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer