Jag har testat Etinour – Lyxig vegansk tandvård

Profilbild för Molkan
,

Tandkräm och tandborste kan vara lika tråkigt att köpa som toalettpapper, men när Etinour dök upp med både snygga och veganska produkter så ville jag såklart testa!

Etinour

Etinour är grundat av Emma Selenius, som också står bakom mitt favoritrakhyvelsföretag Melle.co. Emma är otroligt driftig och tillsammans med sin partner Agnes har de skapat Etinour.

Precis som Melle är Etinour, ett svenskt varumärke. Veganska munhygienprodukter utan krusiduller. De tror på att god munhälsa är nyckeln till övergripande välbefinnande och strävar efter att erbjuda högkvalitativa, hållbara produkter som inspirerar till bättre munvårdsrutiner.

Jag är imponerad av deras åtagande för miljön, från deras återvinningsbara förpackningar till deras veganska och ej djurtestade produkter. Genom att samarbeta med experter för att erbjuda vetenskapligt bevisade produkter, vill Etinour hjälpa oss att prioritera vår munhälsa och känna oss bra över de produkter vi använder.

Etinour använder sig också av, precis som Melle, prenumerationstjänst där du kan prenumerera på olika kit och få 15% rabatt, annars går det också att göra engångsköp.

Etinour-essential-toothbrush

Essential Toothbrush, 60 SEK

Essential Toothbrush har mjuka strån som ger en mild men effektiv rengöring och det lilla borsthuvudet gör att du når överallt.

Jag gillar verkligen den här tandborsten! Den är mjuk och skön att använda för min känsliga lilla mun. Sen att den är grön också gör den ju absolut mer attraktiv för mig. Tycker att den håller riktigt bra kvalitet. Jag tog bilden på produkterna här tisdags och jag har haft tandborsten i 3 månader och den ser ut som ny. Brukar i och för sig inte förstöra mina tandborstar så mycket, men denna ser verkligen ny ut.

Den är gjord av både vetestrå tillsammans med termoplast (PBT och PP). Jag förstår att vetestrå är för att liksom dryga ut plasten för att använda mindre plast. Men det ska ju dock sägas att det är plast.

Hade önskat att det stod på hemsidan hur man återvinner själva tandborsten och inte bara själva förpackningen. Det kanske står på förpackningen för tandborsten, men den kastar man ju direkt så det är ingenting jag kommer ihåg.

Fördelar:

 • Hjälper till att ta bort plack
 • Är säker för känsliga tandkött och tänder
 • Mjuka och smala borststrån – mild och effektiv rengöring
 • Litet borsthuvud – enkelt att nå överallt
 • 100% återvinningsbar förpackning – Återvinn som papper

Material:

Handtag – vetestrå och PP (Polypropen)
Borst – PBT (Polybutylentereftalat)
Förpackning – Papper

Etinour-essential-whitening-toothpaste

Essential Whitening Toothpaste, 150 kr

Tandkräm som försiktigt ska bleka och polera bort missfärgningar, vara skonsam mot munnen, hjälper till att återfukta slemhinnor, ge fräsch andedräkt och återuppbygga emaljen.

Min erfarenhet med Essential Whitening tandkräm har varit 100% positiv! Jag har verkligen gillat att använda den eftersom den inte löddrar för mycket, vilket jag tycker är skönt. Den är inte heller för stark, så jag har inte haft några blåsor i munnen, vilket jag brukar få av för starka tandvårdsprodukter. Dessutom är smaken av Grön Mint riktigt fräsch och behaglig. Innehåller 75 ml.

Fördelar:

 • Försiktigt bleker – PAP
 • Återuppbygger emalj – Hydroxylapatit
 • Karies- och plackskydd – Natriumfluorid
 • Desensibiliserar – Kaliumnitrat
 • Återfuktar – Hyaluronsyra och Jojobaolja
 • Fräschar andedräkten – Zinkacetat
 • pH-kontroll och ultrafin polering – Vit kol
 • Andedräkt – betydligt fräschare i 8 timmar

Fri från:

 • Alkohol
 • SLS / SLES
 • Parabener
 • Palmolja
 • Grova abrasiva medel
 • Väteperoxid eller karbamidperoxid
 • Titandioxid
 • Icke-funktionella färgämnen
 • Triclosan
 • Mikroplaster
Etinour

Jag gillar verkligen produkterna och vid det här laget vet ni att både miljö och etik är väldigt viktigt för mig så jag gillar att de försöker ta ansvar genom att sälja snälla produkter. Hoppas att det kanske kommer tandkrämstabletter i framtiden, det hade jag velat testa!

Både jag och sambon har använt en annan väldigt omtyckt vegansk tandkräm, men vi både pratade om att vi gillar den här mer för att den är mildare. Jag kommer att köpa påfyllning för att jag tycker att det är viktigt att stötta företag som vill göra gott.

Du hittar Etinour på deras egen hemsida och på MEDS.


4 svar till ”Jag har testat Etinour – Lyxig vegansk tandvård”

 1. Profilbild för Matilda

  Spännande, jag blir supersugen på att testa! 🙌🏻😍

  1. Profilbild för Malin

   Ja, så fina produkter 😍😍

 2. Profilbild för Caroline

  Upplevde du att du fick vitare tänder?

  1. Profilbild för Malin

   Tyvärr inte 😬 Men jag dricker också både mycket te och kaffe ☕️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer