Söndagsmasken: Tropiskt till fötterna och jord i nyllet

Profilbild för Molkan
, , ,

Ansiktsmask med “åldrad antik jord”? Yes, det var det jag valde i morse. Tillsammans med exfolierande fotsockar, såna där så man ömsar skinn.

Hej kära vänner, det var en stund sedan. Jag är snart inne på min sista semestervecka och har bara släppt alla måsten. Det är också mycket som har hänt på kort tid.

Ska t ex. börja plugga till hösten! Kom in på båda yrkeshögskolor jag hade sökt och hade därför megaångest i flera dagar för att jag skulle behöva välja. Men nu är det gjort och det ska bli jätteroligt samtidigt som det är jätteläskigt. Jag ska läsa till Digital Innehållsproducent, det ni!

Men till söndagsmaskerna! Söndagsmasken var något jag höll på med för 6-7 år sedan när det var poppis. Tänkte att det hade varit kul att införa igen ☺️

NOBE Forest Elixir™ Microbiome Balancing Sheet Mask*, 65 SEK

NOBE Forest Elixir® Microbiome Balancing Sheet Mask är en sheetmask som innehåller Re-Connecting Nature® mikrobiotiskt skogsextrakt från Uute Scientific. Extraktet stödjer hudens mikrobiom, stärker hudens skyddsbarriär, förbättrar hudförnyelsen och minskar rodnad och irritation. Masken innehåller också grönt te-extrakt, hyaluronsyra och allantoin, samt har en skogsdoft. Materialet är biologiskt nedbrytbar lyocell, och masken passar alla hudtyper, särskilt de som bor i städer. 96 % av ingredienserna är av naturligt ursprung.

Jag borde egentligen varit, men var inte beredd på att arkmasken såg ut som att någon doppat den i en lerig vattenpöl. Det som sticker ut i innehållet är humusextrakt, och då är det alltså inte hummus som är gjort på kikärtor (som fö. är min besatthet just nu, i alla dess former) utan humus som är den organiska komponenten i jord, kompost eller torv.

Det bildas genom nedbrytning av växt- och djurmaterial av mikroorganismer. Humusextrakt innehåller en mängd olika bioaktiva komponenter såsom fulvosyror, humussyror och huminer, vilka har flera fördelar, särskilt inom jordbruk och hudvård. Det hjälper till att återfukta och skydda huden samt förbättra dess textur och elasticitet, tack vare dess rika innehåll av mineraler och organiska syror. NOBE kallar det själva för ’Re-connecting Nature mikrobiotiskt skogsextrakt’.

Masken är väldigt enkel att applicera, lite läskig färg och textur som sagt. Men när den väl sitter på så känns den härlig, svalkande och återfuktande. Det är mycket serum i förpackningen så jag kunde smeta på både två och tre gånger för att göra slut på serumet. Så här ett par timmar senare känns huden fortfarande väldigt återfuktad och plumpad.

Det jag däremot inte gillar med produkten är att den lämnar huden lite grusig och den bruna ”färgen” från serumet lägger sig i fina linjer. Så ska du fortsätta med mer hudvård och eventuellt sminka dig efteråt skulle jag antingen 1) tänka om och använda masken på kvällen. Eller 2) se till att du smörjer ut serumet ordentligt så det inte ser ut som du just kört Enduro i skogen.

Oh K! Pomegranate & Coconut Oil Foot Peel, 139 SEK

Pomegranate & Coconut Oil Peeling Foot Mask är en fuktgivande fotmask. Granatäpple boostar huden, medan kokosolja återfuktar. AHA-syror avlägsnar döda hudceller och får död hud att flagna. Efter fyra till sex dagar är fötterna mjuka, jämna och välvårdade.

Jag kan egentligen inte säga så jättemycket om effekten eftersom det tar ett par dagar innan det börjar trilla av hud. Då jag har oljig/kombinerad hudtyp så är jag inte så torr någonstans, men har faktiskt känt av lite på just fötterna ett tag.

Man fyller sockorna själv med essens som finns i förpackningen, stoppar ned fötterna och knyter dem. Sedan får man hoppas att man inte behöver upp och springa på 1-1,5 timme. Det är ganska obehagligt att gå omkring i. Eftersom det är ganska mycket serum i sockorna var jag också lite rädd att ha sönder dem när jag var uppe och sprang. Efter verkningstiden är det bara att skölja av och torka.

Tycker ändå så här några timmar efteråt att fötterna känns mjuka och återfuktande. Nu är det bara att vänta 4-6 dagar för att se om det blir någon tillfredställande peelingeffekt.

Har du kört någon söndagsmask idag?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer