Laponie skincare

Laponie i Fokus: ansiktsrengöring i 2 steg

Profilbild för Matilda
, ,

Laponie – minimalistisk hudvård för känslig och problemhud. 

När det kommer till att hitta den perfekta ansiktsrengöringen kan det vara en utmaning att navigera bland alla alternativ. Laponie erbjuder minimalistisk hudvård som är skapade för att möta behov hos dig med känslig och problemhud. Det betyder endast några enkla och kombinerbara produkter med ett minimum av ingredienser som vårdar skonsamt men effektivt. 

Laponie skincare

Laponie var ett legendariskt finskt hudvårdsmärke på 80-talet som nu används igen. Det är också franska för Lappland, den vilda, norra delen av Skandinavien. Alla produkter är tillverkade i Finland och hela sortimentet bär det finska Allergi-, Hud- och Astmaförbundets Allergi-märkning. Alla produkter är tillverkade utan doft, med veganska och växtbaserade ingredienser, och är utvecklade i Laponies eget Helsingfors-labb och testade av varumärkets ägare; grundare och VD Kristina och kemisten Jaana

Laponie strävar efter att använda så lokalt och hållbart producerade ingredienser som möjligt, alltid med fokus på kvalitet och lämplighet för känslig och problemhy. Under varje produkt i deras webbshop hittar du detaljerade beskrivningar av ingredienserna de använder, vad de gör, var de tillverkas, av vad och hur.

Laponie Nourishing Oil Cleanser
Laponie Nourishing Oil Cleanser kommer i en glasburk med pump.

Nourishing Oil Cleanser

En skonsam olja som rengör utan att störa din huds barriär. Nourishing Oil Cleanser innehåller bara två ingredienser: närande rapsolja och ett växtbaserat, skonsamt emulgeringsmedel som kommer från solrosfröolja (ett emulgeringsmedel möjliggör blandning av vatten och olja och gör det lättare att tvätta bort oljan från huden).

Därför gillar jag Nourishing Oil Cleanser

 • Den rengör effektivt och tar bort både solskydd och vattenfast makeup (jag använder den som ett första steg i dubbelrengöring).
 • Den är lätt att skölja av och lämnar ingen oljig hinna på huden.
 • Det bästa av allt är att den inte svider det minsta i ögonen, alltså NOLL, ZERO, NIET! Jag skulle kunna tvätta ansiktet med öppna ögon utan att de skulle bli irriterade av oljan.
Laponie Mild Milk Cleanser
Laponie Mild Milk Cleanser kommer i en aluminiumtub.

Mild Milk Cleanser

En rengöringsmjölk gjord med endast tio ingredienser, bland annat: närande rapsolja, återfuktande växtbaserat glycerin och vårdande och antibakteriellt xylitolsocker. Mjölken innehåller ingen tillsatt doft och ingen alkohol. Den tar skonsamt men effektivt bort olja, smuts och smink, för en hud som känns fräsch och behaglig.

Därför gillar jag Mild Milk Cleanser

 • Min känsliga och reaktiva hud blir ren utan att bli irriterad.
 • Kan användas utan vatten.
 • Precis som oljerengöringen är den här fantastisk att använda runt ögonen. Ingen irritation eller sveda!

Sammanfattningsvis kan jag bara säga: Bra jobbat Laponie!


2 svar till ”Laponie i Fokus: ansiktsrengöring i 2 steg”

 1. Profilbild för Jeanette

  Tack för en bra recension av dessa två!
  Har sett märket fluorera i SoMe men tidigare hittat något mat nyttig att gå efter 😉

  Rengöringen verkar toppen för just en känslig och reaktiv hud.

  1. Profilbild för Matilda

   Åh vad roligt att du gillar min ”recension” av produkterna. Jag förstår vad du menar med att du sett varumärket i SoMe, men inte hittat någon direkt användbar information. Jag har försökt samla det jag tycker är viktigast med produkterna och jag kan verkligen rekommendera dem. För min reaktiva hud fungerar de toppen ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer